Kennel Emilero

Avl

Kennel Emilero ble godkjent i 2010.

Jeg driver med et lite oppdrett av den sjeldne varianten av Kromforhrländer som kalles glatthåret, men noen vil vel kalle den langhåret. Den mest vanlige er den strihårete varianten, som også er mer utbredt i Europa.

Som oppdretter har jeg valgt å gå inn i den Tyske avlsprogrammet som er opparbeidet for Kromfohrländere. Dette er for å ta vare på rasen på best mulig måte. Alba har gått igjennom en omfattende mental og helsesjekk, og er også øyelyst før parring og avlsgodkjenning. Dette er fordi det er påvist endel øyesykdommer i rasen. Siden vi er inne i programmet blir det også kun brukt avlsgodkjente hannhunder som har gått igjennom de samme mentaltestene og helsesjekk. Det blir plukket ut hannhund som ikke er i nær slekt, slik at valpene vil ha nærmere 0% i innavlgrad.

Alle valpekjøpere vil bli vurdert og valpene blir plukket ut av meg i fht hvordan hvert enkelt hjem passer til akkurat den valpen.

For tiden planlegges det kull til våren/sommeren 2012. Så for de som vil hilse på Alba og se flere Kromfohrländere også den strihårete er jeg behjelpelig med å komme i kontakt med evt andre eiere/oppdrettere.