Kennel Emilero

Alba

 Velkommen til hjemmesiden til Alba!

 Alba er av rasen glatthåret Kromfohrländer og for tiden den eneste i Norge. Det er flere strihårete Kromfohrländere i Norge men det er en sjelden rase med kun 10 stk (hvis det er så mange i Norge). De fleste kommer i fra Sverige der det finnes flere av den strihårete varianten.

I Norge kom den første kromien i 2006 en hannhund ved navn Uno. Rett etter fulgte det to tisper og disse tre hundene var de eneste frem til 2007 da det var flere som fikk tak i denne rasen.

Jeg begynte letingen etter rasen allerede i 2002 og våren 2003 fikk jeg hilst på mine førtse kromier i Sverige på kennel Dreamwishes. Fallt totalt for rasen og har ikke villet ha en annen rase. jeg ventet på at tispene på kennelen skulle bli parret, men da valpene kom var det kun en tispevalp og den var lovet bort (jeg var nr2 på tispevalper). Fikk tilbud om å få en hannhund, men siden jeg vil drive med avl valgte jeg å la være.

Jeg søkte rundt på nettet og kom over kennel Albadoster i Danmark som hadde den enste glatthårete kromien i Skandinavia. Etter mange mailer frem og tilbake fikk jeg mulighet til å besøke oppdretteren og Ashanti vom Glatten Kiesel 2005. En nydelig hund og jeg fikk første valget på tispevalp. Vinteren 2007 skulle første kullet komme og sorgen var stor da det viste seg å være misslykket parring for tispen var tom. Fikk beskjed om at det var ikke sikkert at hun ble parret opp igjen, men gleden sto i taket da jeg fikk mail om parring sommeren 2007. Det ble en spennende ventetid og jeg var veldig avventende på om det kom noen valper i det heletatt og ikke minst tispevalp!

22.september mottok jeg en mail om at valpene var født og det var to tispevalper i kullet! Nå startet prossessen ved å få papirer og alt i orden til valpen.  

2.desember 2007 kom vi hjem med en liten valp og Alba sjarmerer store som små. På den første utstillingen kom dommeren bort til meg og mente jeg hadde et lovende hund innenfor utstilling, men at vi trengte mere ringtrening. Noe vi har trent på den senere tid med gode resultater. 

Jeg håper dere vil få en hyggelig runde her på hjemmesiden og det er hyggelig med hilsen i gjesteboka.